Lavenergiboliger i Hasselager

Almene lavenergiboliger i Hasselager

Brabrand Boligforening opfører netop nu et ambitiøst lavenergibyggeri på ialt 75 almene boliger i  i Hasselager ved Aarhus. Projektet er resultatet af en Arkitektkonkurrence vundet af Arkitema Architects, og udføres af Dansk Boligbyg som totalentreprenør. Ambercon er ansvarlig for den samlede elementleverance. Byggeriet er færdigt til indflytning i foråret 2013.

Byggeriet er et ægte 0-energiprojekt, og boligerne opfylder de forventede krav til “lavenergiklasse 2025”, og består af rækkehuse i en og to etager. Byggeriet opføres primært i hvide glatte Connovate lavenergielementer, mens bebyggelsens skure og felter ved indgange udføres i mørkegrå elementer med fritlagt overflade. Ydervæggene har en U-værdi på kun 0,087 W/m2k, opnået med en vægtykkelse på kun 360 mm.

Alle tage udføres med ensidig taghældning, med solceller integreret på alle tagflader. Solcelleanlægget er, så vidt vides, Danmarks største udført på et alment boligbyggeri, og producerer sammen med varmepumper bebyggelsens energiforbrug. Boligerne producerer på denne måde mere energi end de forbruger til opvarmning og varmt vand.
Se film om lavenergiboligerne i Hasselager her:

 

Læs rapport vedr. projektets forsøgselementer